top of page

Vill du testa backhoppning?

Vi tränar tisdagar kl18.00 & söndagar kl15.00. Kontakta Isak     om du vill komma på en träning

 

Är du eller ditt barn sugen på att prova? Barn behöver vara minst 4år hellre 5år när de ska prova för första gången. Det finns ingen åldersgräns uppåt. Är du 9år eller 43år det spelar ingen roll; alla är välkomna.

IMG_2516_edited.jpg
Hur går det till?
 

Yngre barn

Ni behöver ta med hjälm, handskar och skalkläder. Skidor och pjäxor lånar vi ut.

Barnet och hans vuxen är med på samling och uppvärmning. Efter det byter vi om till pjäxor och skidor. Barnet får sedan med hjälp av en tränare prova att åka nerför en liten del av vår minsta backe. Fungerar det bra så får barnet åka från lite högre upp. Målet kan vara att åka nerför hela backen på slutet av träningen beroende på hur skidvan barnet är.

När barnet har varit på några träningar och känner sig tryggt med att åka i underbacken kan det bli dags att prova på att hoppa och då får barnet även testa att åka vår knapplift.

Är det farligt?

Nej. Vi anpassar träningen efter din nivå. Enligt FIS data är backhoppning en av de minst farliga skidsporter.


 
Att bli medlem

Du får provträna 2 gånger innan du måste bestämma dig om du vill fortsätta och bli medlem. Hur det går till och vad det kostar kan du läsa
här.


 
20220526_143353.jpg

Äldre barn/vuxna

Du behöver hjälm, handskar, utebyxor.  Du är med på uppvärmning och samling. Efter ombyte så provar du att åka nerför underbacken några gånger och får sedan prova på att hoppa om det känns rätt. 

IMG-20211116-WA0014.jpg
bottom of page